www.

apunts

.cat

svadhistana chakra

Color: Taronja.

Element: Aigua.

Símbol: Lotus de 6 pètals. Dos cercles, un dins l’altre, que formen una lluna creixent.

Principi bàsic: Propagació creativa de l'ésser.

Correspondència corporal: Cavitat pelviana, òrgans reproductors, ronyons.

Glàndula: Ovaris, pròstata, testicles.

Funció sensorial: Gust.

Posició: Entre el llombrígol i els genitals.

 

 

És el centre de les emocions originals no filtrades, de les energies sexuals i de les forces creatives. El seu element és l’aigua, font de la vida biològica i es correspon amb l'àmbit dels sentiments.

 

Ens sentim com a part d’un procés creador que es manifesta en nosaltres i, a traves de nosaltres, en forma de sentiments i accions creadores. El seu camp d’acció inclou en l’home els òrgans reproductors, impuls per a la creació de nova vida. En la dona aquelles zones en les que ella rep l’impuls creador i fa sorgir nova vida, i el lloc on el nou ésser esta protegit, alimentat, i on se li proporciona tot el que necessita per desenvolupar-se.

 

L’element aigua també purifica i depura. Això es manifesta, en l'àmbit corporal, en l’activitat desintoxicadora i excretora dels ronyons i la bufeta. En l'àmbit anímic ho vivim alliberant i deixant fluir els sentiments, per experimentar la vida sempre de forma original i nova. Les nostres relacions interpersonals, en particular les relatives al sexe contrari, estan marcades pel funcionament del segon chakra. Les diferents variants de joc eròtic també pertanyen al seu camp d’acció, igual que l’abandonament del ego limitat i la vivència d’una major unitat per mitjà de la unió sexual.

 

 

funcionament harmònic

 

Flueixes naturalment amb la vida i els sentiments. Estàs obert i et comportes amb naturalitat amb els demés, en especial amb els de sexe contrari. La unió sexual amb una persona estimada és per a tu la possibilitat d’entrar en la dansa de les energies masculines i femenines de la creació, per experimentar una unitat superior amb tota la naturalesa i créixer cap a una integritat interior.

 

Sents que el flux de la vida també flueix en la creació a traves del teu cos, la teva ànima i el teu esperit. Vius amb alegria la creació, i la vida t’omple d’entusiasme i et sorprèn. Els teus sentiments son originals i les teves accions creatives.

 

 

funcionament inharmònic

 

Una disfunció d’aquest chakra té sovint el seu origen en la pubertat. Les energies sexuals en el creixement provoca'n inseguretat. Moltes vegades en la infantesa també ha mancat delicadesa i proximitat corporal. Això provoca la negació i el rebuig de la sexualitat, i les energies es manifesten de forma inadequada: fantasies sexuals, instintivitat reprimida, utilitzar la sexualitat com una droga. Tot això crea inseguretat i tensió amb el sexe contrari.

 

Es prioritza la satisfacció de les pròpies necessitats sexuals. Pots enyorar una relació sexual satisfactòria, sense adonar-te que la causa de que no es realitzi està en tu mateix.

 

 

hipofunció

 

 

 

purificació i activació

 

Naturalesa:

 

So:

 

Cromoteràpia:

 

Gemoteràpia:

 

Aromateràpia: