www.

apunts

.cat

shank prakshalana

 

Neteja dels intestins

 

Shanka vol dir cargol de mar

Prakshalana vol dir netejar

 

Els ioguis deien que el sistema digestiu era com un cargol de mar, una llarga espiral per la que passava el menjà. Per a netejar el sistema digestiu, des de la boca fins a l’anus, es van inventar aquesta tècnica, un mètode senzill i eficaç.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L’organisme s’intoxica sistemàticament al llarg de tota la vida, s’intoxica degut a substàncies externes o per als aliments ingerits, per dietes incorrectes i sobretot pels productes resultants de les fermentacions pútrides dels aliments en l’intestí. Aquesta autointoxicació, amplificada en cas de restrenyiment, és la causa directa o indirecta de malalties i disfuncions en diferents òrgans: colon, estómac, intestins (diferents tipus de càncer), ronyons (còlics), cames (varíus), problemes de pell, del sistema nerviós (irritabilitat, insomni), del sistema circulatori per la filtració directa del colon a la sang, etc.

 

Aquesta tècnica és recomanable especialment per a les persones que pateixen restrenyiment, impureses a la sang, mal alè, acné, problemes menstruals, excés de pensaments, ira reprimida, depressió, desequilibris hormonals, anèmia, infeccions cròniques, migranyes, asma, sinusitis, etc. Aquests símptomes mostren que no em netejat apropiadament el nostre cos en el passat. Ni tant sols l’evacuació diària de l'intestí evita la formació de crostes de sediments que poc a poc es van incrustant i no podem eliminar mai. Per això és important mantenir en el millor estat de neteja l’intestí, vigilant els hàbits alimentaris.

 

Aquesta tècnica neteja tot l’estómac, la part alta i baixa dels intestins i l’intestí gruixut, a diferència d’una lavativa que tant sols neteja l’intestí gruixut.

 

Durant la tècnica, es beu aigua calenta (uns 37º), salada (sal marina), la sal provoca la ràpida absorció de l’aigua en l’organisme. Aleshores practiquem una sèrie de moviments que permeten que l’aigua arrossegui les incrustacions de les parets dels intestins i les eliminem per l’anus. Necessitem una hora per netejar l’organisme, qui ho hagi practicat anteriorment pot fer-ho en mitja hora.

 

 

beneficis

 

 • Notarem els beneficis de la neteja al cap de 2 o 3 dies, no immediatament. 
 • Neteja el sistema digestiu de residus tòxics, purificant el reg sanguini i el sistema limfàtic. 
 • La pell canvia de color i aspecte. Evita que surtin grans, acné, erupcions i granissades. 
 • L’alè es torna més perfumat. 
 • Es corregeix el restrenyiment persistent i es regulen els gasos estomacals. 
 • És molt beneficiós pel sistema urinari i els ronyons, evita la formació de pedres i infeccions als ronyons. 
 • S’estimula l’activitat del pàncrees, regulant les disfuncions metabòliques, ajuda a engreixar-se als prims i a aprimar-se als grassos. 
 • A més dels beneficis físics, qualsevol persona que fa una neteja pren consciencia de la sensació especial que provoca aquesta neteja en profunditat i té més cura a l’hora de triar els aliments per ingerir. 
 • És molt aconsellable per a trastorns menstruals i en casos d’infertilitat de la dona. 
 • Evita la sensació de pesadesa d’estómac, gasos i altres molèsties. Provoca una quietud interior, una pau i benestar en tot el cos. Es té la sensació de tenir un cos nou, com si acabéssim de néixer. 
 • Ajuda a alliberar la ment creant una actitud més positiva, menys dogmàtica i molt mes relaxada.

 

 

contraindicacions

 

No és aconsellable per a persones que pateixin d'úlcera d’estómac o intestí, apendicitis, hipertensió, problemes de ronyó, cor, càncer.

 

 

recepta

 

2 litres d’aigua bullida, a una temperatura de 37º amb 1 cullerada sopera rasa de sal marina.

 

 

consells

 

És aconsellable que la setmana prèvia es vagi preparant l’intestí amb una reducció d’aliments carnis, substituint-los per verdura i fruita, no ingerir begudes alcohòliques, cafè, menjars picants o amb excés de greixos; i continuar la dieta una setmana després d’efectuada la neteja.

 

Aquesta tècnica s’ha de fer amb l’estómac buit.

 

En persones sanes es recomana realitzar la neteja dues vegades a l’any. En cas de malalties patològiques i cròniques de forma més assídua.

 

Es recomana, sobretot les primeres vegades fer-ho guiat per un expert.

 

La millor hora per fer la neteja és entre les 5 i les 7 del matí. És el millor moment per a beure aigua salada i per realitzar les pràctiques espirituals.

 

Intenta portar una vida tranquil·la els primers dies després de la neteja, especialment si és la primera vegada que ho fas. Pots patir restrenyiment degut a la desintoxicació.

 

És important preparar-se amb una actitud positiva convençuts de que l’esforç donarà els seus fruits.

 

És una inversió per a la nostra salut i enforteix la nostra voluntat.

exercicis

 

1r. moviment

 

Dret amb els peus paral·lels separats a la distancia de les espatlles. Braços estirats cap a munt, mans agafades amb els palmells mirant cap al sostre. Deixem que la columna creixi cap el sostre i ens inclinem lateralment cap a la dreta i després cap a l’esquerra.

 

Repetir el moviment 4 vegades.

En aquest exercici l’aigua passa de l’estómac a l’intestí prim.

2n. moviment

 

Dret, estira el braç dret horitzontalment i flexiona l’esquerra fins que el dit gros toqui la clavícula dreta. En aquesta posició gira el tronc cap a la dreta portant el braç dret el mes lluny possible cap endarrere. El cap també gira cap a la dreta mirant la mà, palmells cap a terra. Tornem al mig i fem l’altre costat.

 

Repetir el moviment 4 vegades.

En aquest exercici l’aigua passa a traves de l’intestí prim.

3r. moviment

 

De panxa a terra amb les mans a terra i els braços estirats, els dits dels peus també a terra separats uns 30cm. Girar el cap, espatlles i tronc cap a la dreta, procurant no girar els malucs, fins que puguem veure el peu esquerra. Fer l’altre costat.

 

Repetir el moviment 4 vegades.

En aquest exercici l’aigua passa de l’intestí prim a l’intestí gruixut.

4r. moviment

 

Genoll i punta dels dits del peu dret a terra, l’altre peu a terra a uns 30 cm de distància del genoll. La mà dreta a sobra el genoll esquerra, girant tot el tronc i el cap a l’esquerra, comprimint la zona abdominal.

 

Repetir el moviment 4 vegades.

En aquest exercici l’aigua es dirigeix cap a l’anus.

procés

 

 

 

el colon

 

El colon és qui pateix les pitjors conseqüències dels mals hàbits dietètics.

 

La toxèmia és la culpable de quasi totes les dolences cròniques i malalties degeneratives. Això explica per què persones exposades a les mateixes condicions climàtiques es constipen o no. La culpa no és dels microbis, ja que microbis de tota mena suren constantment per l’aire i envaeixen en tot moment el nostre menjar i aigua. És la falta d'una resistència normal deguda a l'autointoxicació de la corrent sanguínia el que ens fa emmalaltí.

 

Qualsevol persona que trenqui habitualment les lleis de la naturalesa acabarà amb una malaltia crònica i mort prematura.

 

És inútil començar qualsevol nou programa dietètic sense primer netejar totes les incrustacions i residus tòxics acumulats en el canal digestiu. I això només s’aconsegueix per mitja del dejú i la neteja intestinal amb irrigacions de colon.

 

 

el dejú

 

Els mestres feien dejunar als seus deixebles durant períodes prolongats de temps, per a purificar el cos i la ment, abans d'ensenyar-los-hi les tècniques més avançades.

 

El dejú desencadena un procés de neteja que arriba fins a l'últim teixit i la última cèl·lula de l'organisme.

 

Perquè és convenient dejunar?

 

 

 

El dejú permet evacuar la toxicitat acumulada i proporciona descans fisiològic als òrgans interns i al sistema digestiu.

 

A les 24 hores de suspendre l’ingesta d’aliments, els enzims deixen d’actuar a l’estómac i se centren en els intestins i el torrent sanguini, per on van circulant i destruint tots els productes de rebuig, com cèl·lules mortes, microbis indesitjables, subproductes del metabolisme i substancies contaminants. Tots els òrgans interns i glàndules de l'organisme s’aprofiten d’un necessari i merescut descans durant el qual purifiquen i regeneren els seus teixits, regulant i equilibrant les seves funcions. Tot el canal digestiu es buida i el que surt per l’anus segurament sorprendrà i farà fàstic a qui dejuni per primera vegada, fins a l’extrem de fer-li adoptar el dejú i la neteja de colon com a hàbits permanents.

 

El benefici mes important del dejú és que neteja la sang i depura a fons tota la corrent sanguínia. La sang te la funció de transportar oxigen i nutrients a totes les cèl·lules del cos, també retira els residus metabòlics de les cèl·lules per a que siguin eliminats per els ronyons i els pulmons. A la vegada, la sang és el vigilant immunològic del cos, que fa circular els enzims, els glòbuls blancs i d’altres factors immunològics durant les 24 hores del dia.

 

El dejú també reequilibra adequadament el PH de la sang. Quan l’acidesa de la sang arriba a nivells intolerables, el corrent sanguini diposita l’àcid en forma de cristalls a diferents articulacions. De fet, els desagradables efectes secundaris que es perceben durant els 3 primers dies de dejú son deguts a què els cristalls àcids i d’altres toxines entren en massa al corrent sanguini per a ser eliminats.

 

El dejú també és una excel·lent teràpia per a trastorns mentals, psíquics, esquizofrènia i neurosis.

 

El colon obstruït i intoxicat afecta negativament a la sexualitat masculina i femenina al oprimir i pertorbar els òrgans i glàndules sexuals.