www.

apunts

.cat

sahasrara chakra

Color: Violeta, també blanc i daurat.

Símbol: Lotus de 1000 pètals (Vol representar lo inexpressable).

Principi bàsic: Ésser pur.

Correspondència corporal: Cervell

Glàndula: Pineal

Posició: En el centre, sobre el cap.

 

 

A Sahasrara és on s’assenta la perfecció suprema del home.

 

De la mateixa manera que la llum inclou tots els colors de l’espectre, a Sahasrara chakra es reuneixen totes les energies dels chakres inferiors. Aquest chakra és la font i el punt de partida per a la manifestació de totes les energies dels chakres. Aquí estem units amb l'ésser diví sense atributs i sense forma, que conté en si mateix totes les formes i atributs no manifestats. És el lloc on ens trobem com a casa: des de aquí comença el nostre viatge cap a la vida, i aquí tornem al final de la nostra evolució. Aquí vivim i ens experimentem a nosaltres en Deu, ens fem “un” amb l’origen diví del que procedim. El nostre camp energètic personal es fon amb el camp energètic universal.

 

Tot el que percebem, primer intel·lectualment i després intuïtivament, adquireix ara una comprensió complerta. El coneixement que obtenim a traves de Sahasrara va més enllà encara del que obtenim a traves del tercer ull, donat que ja no estem separats de l’objecta de la percepció. Vivim les diferents manifestacions de la creació, entre les que també si troba el nostre cos, com un joc de la consciencia divina amb la que ens em unificat.

 

El violeta és el color de la meditació i de l’entrega. Mentre que en l’activació dels sis chakres inferiors podíem influir de forma concreta, aquí nomes podem obrir-nos i convertir-nos en receptacle.

 

Mitjançant l’obertura del setè chakra es dissolen també els últims bloquejos dels restants chakres, i les energies comencen a vibrar amb les freqüències més altes que son capaços. Cada chakra es converteix en un reflexa del ésser diví en el seu pla concret, expressant així el potencial suprem de que disposa.

 

Tant aviat com Sahasrara està completament despert, la seva missió, rebre les energies còsmiques, ha conclòs. Ara és ell mateix qui emet energies.

 

 

funcionament harmònic

 

En el setè chakra no hi ha bloquejos, tant sols pot estar més o menys desenvolupat.

 

Quan el chakra es comença a obrir, vius instants cada vegada amb més freqüència en els que la separació entre el teu ésser interior i la vida exterior s’anul·la. La teva consciencia està en calma i distesa, i en aquesta calma vius la teva autentica essència com a ésser pur omnipresent, en el que existeixen totes les coses.

 

A mesura que es va obrint aquest chakra és més freqüent l’aparició d’aquests moments, i cada vegada s’experimenten amb més claredat, fins que es converteixen en una realitat permanent. Quan el teu ésser està madur, aquesta il·luminació definitiva pot aparèixer sobtadament, i no hi ha camí de tornada en la teva evolució. Tens la sensació d'haver despertat d’un llarg somni i d’estar vivint la realitat nomes ara. En el camí fins aquí t’has convertit en un recipient buit, que s’ha omplert d'ésser diví fins ocupar tots els racons. Ara saps que això és la teva autentica essència, l'única realitat permanent. El teu “jo” individual s’ha convertit en el “jo” universal. En els teus actes realitzes la intenció del creador, i la llum que irradies obre el cor de tots els éssers que son sensibles a la presencia divina. Si ara vols saber alguna cosa, nomes tens que dirigir la teva atenció cap a allò, ja que tot existeix en tu, en l'ésser diví amb el que t’has unificat. Així, la creació és un joc que es realitza en la infinitud de la teva pròpia consciencia.

 

Saps que fins i tot la matèria sòlida no és altre cosa que una forma mental en la consciencia divina, i que com a tal no existeix realment. Tot el que has considerat real es converteix en una il·lusió. Vius la vacuïtat: però aquesta vacuïtat és idèntica a la plenitud màxima, ja que és vida en essència pura. I aquesta essència divina de la vida és pura felicitat.

 

Les meditacions i els sentiments d’entrega a Deu poden fer-te intuir el teu origen diví i provocar experiències d’unitat. Aprofita aquesta oportunitat per anar cap al teu interior més que mai.

 

 

funcionament chakra tancat

 

Sense l’obertura del setè chakra sempre tindràs la sensació de separació de la plenitud de l'ésser, i per això no estaràs totalment lliure de l’angoixa. Aquesta angoixa facilita el manteniment de bloquejos residuals en els chakres. Els chakres no podran desplegar al màxim les seves possibilitats, i les energies individuals no vibraran en perfecta consonància amb la intenció del creador, i per tant no hi haurà plena harmonia entre elles.

 

Si no t’obres a les veritats espirituals poden aparèixer sentiments d'inseguretat i desorientació. Hauries d’interpretar-ho com un toc d’atenció per a mirar més cap al teu interior. Probablement no trobis sentit a la teva vida anterior. Pot aparèixer el sentiment d’angoixa d’avant la mort. Potser intentes suprimir aquests sentiments ocupant el teu temps en moltes activitats o carregant-te de noves responsabilitats, per demostrar que ets imprescindible. Però sol passar, a les persones en aquest estadi, que atreuen una malaltia que els obliga a reposar. En el cas de que no paris atenció a aquests missatges, probablement en la teva vida posterior et quedaràs estancat en les coses exteriors i en les limitacions del teu “jo” personal.

 

 

purificació i activació

 

Naturalesa:

L'amplitud i immensitat, la proximitat al cel i l’alliberament dels esdeveniments de la teva vida personal, que pots experimentar en el cim d’una muntanya, son adequats per afavorir l’obertura del setè chakra.

 

So:

La música per aquest chakra és el silenci, o qualsevol música que t’acosti a aquest silenci, que et prepari o t’introdueixi en ell.

A Sahasrara li correspon el so “m” (a l’Índia es considera una vocal), es canta amb un Si de l’escala musical.

Repetint el Mantra “Om”.

 

Cromoteràpia:

El color violeta i el blanc

 

Gemoteràpia:

Ametista

Cristall de roca

 

Aromateràpia:

Olíban

Lotus