www.

apunts

.cat

muladhara chakra

Color: Vermell.

Element: Terra.

Símbol: Lotus de 4 pètals. Quadrat amb un triangle invertit a dins.

Principi bàsic: Voluntat física de l'ésser.

Correspondència corporal: Columna vertebral, ossos, dents, ungles, anus, recta, intestí gruixut, estructura cel·lular.

Glàndula: Suprarenals.

Funció sensorial: Olfacte.

Posició: Al final del còccix, entre l’anus i els genitals.

 

 

Muladhara chakra ens uneix amb el mon físic. Prenem contacta amb l’esperit de la Mare Terra, experimentant la seva força elemental, amor i paciència. Les necessitats fonamentals de la vida i la supervivència, tant individuals com globals, en aquest planeta entren en l'àmbit d'acció del primer chakra. El “si” a la vida a la Terra, a l'existència física, i la disposició a actuar en harmonia amb l’energia de la terra i aprendre d’ella.

 

Ens dona seguretat, un terra ferm sota els peus, sobre el que podem construir la nostra vida, i al mateix temps ens proporciona l’energia necessària per l’activitat creadora en el mon. També ens proporciona la força per imposar-nos i la constància o perseverança. La construcció d’una existència, els medis materials per subsistir i la conservació de la pròpia especie formant una família, la sexualitat com a funció corporal i reproductora.

 

Muladhara chakra és la font d’energia vital per als chakres superiors. Els tres Nadis principals, Ida, Pingala i Sushumna, neixen a Muladhara chakra. El subconscient col·lectiu s’assenta en aquest chakra.

 

 

funcionament harmònic

 

Experimentes una profunda i personal unió amb la terra i les seves criatures, una força vital neta, et sens centrat en tu mateix i en la vida, satisfet, estable i fort interiorment. Et sens immers en el cicle natural de la vida, en l’alternança del repòs i l’activitat, de la vida i la mort.

 

Les teves accions es mouen pel desig de participar creativament en la configuració de la vida en el planeta en consonància amb la naturalesa. Realitzes els teus objectius amb facilitat i confiança. Vius la terra com un lloc segur en el que reps tot el que necessites: dedicació, aliment, seguretat, protecció...

 

T’obres ple de confiança a la vida i acceptes agraït tot el que et proporciona.

 

 

funcionament inharmònic

 

Les teves accions i pensaments s’encaminen cap a la possessió i seguretat materials, i cap als estímuls i plaers sensorials com per exemple: el menjar, les begudes alcohòliques, el sexe, etc. Tot el que desitges voldries aconseguir-ho sense pensar en les conseqüències. Resulta difícil donar i rebre amb franquesa. Tens tendència a protegir-te i limitar-te.

 

Habitualment el voler retenir es manifesta físicament en forma de estrenyiment i sobrepès. Actues bàsicament només per satisfer les teves pròpies necessitats, sense pensar en les necessitats dels demés ni les del teu propi cos, com una alimentació sana i moderada, suficient repòs i una vida equilibrada i harmònica.

 

T’aferres a idees i ambicions de les que no et pots despendre, t’excites i t’enfades amb facilitat si son qüestionades per altres persones o les circumstancies, i fins i tot pots reaccionar de forma agressiva, volent imposar les teves idees i desitjos de forma violenta. Por a perdre o no rebre el que necessites.

 

La Terra es per a tu un lloc per dominar i explotar, per garantir la supervivència del home.

 

 

hipofunció

 

 

 

purificació i activació

 

Naturalesa:

 

So:

 

Cromoteràpia:

 

Gemoteràpia:

 

Aromateràpia: