www.

apunts

.cat

halasana

postura invertida i flexió

procés

 

Estirats d'esquena a terra, les cames juntes, els braços estirats al costat del cos, els palmells de les mans a terra i la barbeta en direcció cap al pit, acostant les cervicals al terra. Tota l'esquena ha d'estar en contacta amb el terra, especialment la zona lumbar, per evitar possibles lesions. Si ens és impossible de baixar les lumbars començarem amb les cames doblegades i els peus a terra.

Sempre mantenint les lumbars en el terra, inspirant aixecarem lentament les cames de terra i les portarem a la vertical, gràcies al treball de la musculatura abdominal. A continuació hem de portar els genolls en direcció cap al pit deixant que s'aixequi el còccix i les lumbars de terra, començant així la flexió de la columna.

 

És important que l'esquena s'aixequi amb la força de la musculatura abdominal, lentament i sense donar-nos impuls. A continuació anirem estirant les cames i portant els peus a terra, per darrera el cap, el mes lluny possible. Tota la columna s'ha flexionat progressivament, des del còccix fins a les cervicals.

Ens immobilitzem a la postura vigilant que no es flexionin els genolls, cames ben estirades, i relaxant be el coll, espatlles i tota la columna. Respirant amb comoditat i concentrats en la postura. És possible que ens costi respirar, però és important que no ens angoixem i aprofitem les expiracions per buidar be els pulmons i al inspirar deixar que s'eixamplin les costelles (respiració intercostal) i aprofitar al màxim tot el moviment possible de tòrax i abdomen.

 

Desfarem lentament mantenint les cames sempre el més a la vora possible de la cara i, vigilant que la barbeta no vagi endarrere, anirem col·locant l'esquena a terra vèrtebra a vèrtebra fins que les cames quedin a la vertical. Mantenint les lumbars en contacta amb el terra baixarem les cames a terra. Tot el moviment ha de ser lent, sense brusquedats i controlant sempre la baixada, que no caigui l'esquena a terra.

 

 

consells

 

 

 

 

 

beneficis

 

 

 

contraindicacions