www.

apunts

.cat

ardha matsyendrasana

torsió

procés

 

Assentats a terra, cames estirades endavant, tronc vertical. Flexionem la cama dreta i posem el peu a terra. Flexionem la cama esquerra i portem el taló al costat de la natja dreta, mantenint el genoll esquerra a terra. Passarem el peu dret al costat esquerra de manera que la part externa del turmell dret estigui en contacte amb la cama esquerra. 

 

Abraçarem la cama dreta i deixarem que la columna creixi i es posi el màxim de vertical possible. Posarem la mà dreta a terra, per darrera l'esquena, de manera que ens ajudi a mantenir la verticalitat del tronc i a continuació passarem el braç esquerra al costat dret de la cama dreta. Si hi arribem ens agafarem el peu o el turmell dret sinó descansarem la mà esquerra sobra la cama dreta.

 

En aquest punt notarem que ja a començat la torsió de la columna i, observant com es va desenvolupant la torsió des de la zona lumbar i fins a les cervicals, acabarem de girar tot el tronc i el cap a la dreta. El braç dret el posarem a l'esquena de forma que la mà dreta vagi a buscar l'interior de la cuixa dreta i ens immobilitzem.

Durant la fase estàtica controlarem la intensitat de la torsió amb el braç esquerra, fent palanca, i deixant que la columna creixi. La musculatura de la columna es manté relaxada en tot moment, les dos natges han d’estar sempre en contacta amb el terra, la columna vertical i les dues espatlles al mateix nivell.

 

Si ens costa mantenir la verticalitat de la columna podem deixar la mà dreta a terra, per darrera l'esquena. Una variant més senzilla consisteix en deixar la cama esquerra estirada endavant.

Mantenir la postura sempre amb comoditat, sense forçar, respirant lentament i conscients de tota la columna, sentint la torsió.

 

Per desfer la postura seguirem el mateix procés, però a la inversa, observant com es desfà la torsió des de la zona cervical fins a la zona lumbar. Farem unes quantes respiracions, observant com sentim el cos, i farem l'altre costat.

consells

 

 

 

 

 

beneficis

 

 

 

contraindicacions