www.

apunts

.cat

anahata chakra

Color: Verd.

Element: Aire.

Símbol: Lotus de 12 pètals. Dos triangles que formen una estrella de sis puntes.

Principi bàsic: Entrega de l'ésser.

Correspondència corporal: Cor, part superior de l’esquena, caixa toràcica, zona inferior dels pulmons, sang i sistema circulatori, pell.

Glàndula: Timo.

Funció sensorial: Tacte.

Posició: En el mig del pit, estèrnum.

 

 

Anahata està en el punt central del sistema de chakres. En ell conflueixen els tres centres inferiors físic-emocionals amb els tres centres superiors psíquic-espirituals. Els dos triangles del seu símbol, que crea un hexàgon en el seu interior, representa com es penetren recíprocament les energies dels tres chakres superiors i dels tres inferiors. El seu element és l’aire i el sentit del tacte. Això indica la mobilitat del cor, el moviment cap a alguna cosa, el contacte, el deixar-se tocar, estar en contacte amb les coses. Trobem aquí la capacitat d’empatia, de compatibilitzar estats d'ànim i entrar en ressonància amb vibracions. També percebem la bellesa de la naturalesa i l’harmonia de la música, de l’art gràfic i de la poesia. Es transformen en sentiments les imatges, les paraules i els sons.

 

L’objectiu d’Anahata és la unió per mitjà de l’amor. Es manifesta tant amb les ganes de contacte íntim, d’unicitat, harmonia i amor, com a traves de la tristesa, dolor i angoixa davant la separació o pèrdua del amor.

 

És el centre del amor veritable i incondicional, un amor que existeix per si mateix, que no es pot tenir o perdre. En combinació amb els chakres superiors, aquest amor es converteix en Bhakti, en l’amor diví, i perceps la presencia divina en tota la creació i la unitat amb el cor de totes les coses de l’univers.

 

Amb Anahata disposem d’un gran potencial de transformació i sanació, tant per a nosaltres mateixos com per als demés. L’amor vers nosaltres mateixos, l’acceptació de tota la nostra essència des de el fons del nostre cor, ens pot transformar i sanar del tot. I es primordial per a un amor satisfactori cap a les demés persones.

 

Aquest chakra té una força que s’irradia amb particular intensitat cap a l’exterior. Té la capacitat espontània de sanar i transformar a altres persones. El verd és el color de la sanació, l’harmonia i la simpatia.

 

Es sol anomenar a aquest chakra “la porta de l’anima”, ja que no tant sols s’hi assenten els nostres sentiments d’amor, sinó que a traves d’aquest centre energètic també podem entrar en contacte amb la part universal de la nostra anima, amb les guspires divines que hi ha en nosaltres. També té un paper decisiu en el refinament de la percepció, ja que és l’entrega la que ens fa sensibles als àmbits més subtils de la creació. Això vol dir que, paral·lelament al desenvolupament de Anahata, es desenvolupen les facultats superiors d’Ajna chakra.

 

 

funcionament harmònic

 

Quan Anahata està obert i interactua harmònicament amb els demés chakres, et converteixes en un canal del amor diví. Les energies del teu cor poden transformar el teu mon i unir a les persones del teu entorn, reconciliar-les i sanar-les. Irradies un amor, una cordialitat i una calidesa naturals que obre els cors dels demés, i desperta confiança i alegria. No tens cap problema en compartir els teus sentiments i estàs sempre disposat a ajudar als demés.

 

Els teus sentiments estan lliures de conflictes interiors, dubtes i incerteses. Estimes per l’amor en si, des de l’alegria de donar, sense esperar res a canvi. En tot el que fas hi poses tot el teu cor. Et sens segur i com a casa en tota la creació.

 

L’amor del teu cor depura també la teva percepció, de manera que perceps el joc còsmic de la separació i la nova unió en totes les manifestacions de la creació.

 

Observes els esdeveniments del mon des d’aquesta saviesa del cor, i observes la teva vida des de un nou punt de vista. Saps que tota la vida de la creació viu en el teu cor. Ja no veus la vida des de fora com alguna cosa separada de tu, sinó com si fos una part de la teva pròpia vida.

 

Nomes ara saps realment el que significa “la vida”: una expressió permanent de la gloria i amor diví.

 

 

funcionament inharmònic

 

T’agradaria donar, estar sempre a disposició dels demés sense estar en la font de l’amor. En secret (potser sense ser-ne conscient) esperes rebre reconeixement i confirmació a canvi de tot el teu “amor”, i et deceps quan els teus esforços no es veuen suficientment recompensats.

 

O bé et sents poderós i for i cedeixes a d’altres la teva força, però no ets capaç d’acceptar l’amor, d’obrir-te per rebre. La tendresa et desconcerta. Potser creus que no necessites l’amor dels demés.

 

 

hipofunció

 

 

 

purificació i activació

 

Naturalesa:

 

So:

 

Cromoteràpia:

 

Gemoteràpia:

 

 

Aromateràpia: