www.

apunts

.cat

ajna chakra

Color: Anyil

Símbol: Lotus de 96 pètals (dos vegades 48 pètals). Un triangle invertit.

Principi bàsic: Coneixement del ésser.

Correspondència corporal: Cara, ulls, orelles, nas, sinus paranasals, cerebel, sistema nerviós central.

Glàndula: Pituïtària.

Funció sensorial: Tots els sentits, també en forma de percepció extrasensorial.

Posició: Al mig del front, un dit per sobre del nas.

 

 

A través del sisè chakra es realitza la percepció conscient del ésser. En ell s’assenta la força psíquica superior, la capacitat intel·lectual de diferenciació, la capacitat de recordar i de la voluntat. A nivell físic és el centre de comandament del sistema nerviós central.

 

El seu color és l’anyil, però pot tenir matisos grocs o violetes, segons el seu funcionament en diferents nivells de consciencia. El pensament racional o intel·lectual li dona matisos grocs. Un blau fosc transparent apunta a la intuïció i a processos de coneixement integrals. La percepció extrasensorial es mostra en un matis violeta.

 

Qualsevol realització en la nostra vida pressuposa idees i pensaments que poden ser alimentats per patrons emocionals inconscients, però també pel coneixement de la realitat. A traves del tercer ull (Ajna chakra) estem units amb el procés de manifestació mitjançant la força del pensament. Tot pensament que es manifesta en la creació existeix en forma pura i no manifestada, com una llavor.

 

El procés de creació comença quan l'ésser latent en si mateix pren consciencia de la seva pròpia existència. Aleshores neix una primera relació subjecte-objecte, i amb això la primera dualitat. L'ésser amorf adopta un primer patró de vibracions manifestades. Basant-se en aquesta primera vibració sorgeixen contínuament, mitjançant processos de conscienciació, nous patrons de vibració diferenciats.

 

En nosaltres estan inclosos tots els plans de la creació, des de l'ésser pur fins la matèria compacta, i estan representats pels diferents plans de vibració dels chakres. Així, el procés de manifestació es produeix en nosaltres i a traves nostre.

 

Com que en el tercer ull s’assenten tots els processos de conscienciació, obtenim la facultat de la manifestació fins la materialització i desmaterialització de la matèria. Podem crear noves realitats en el pla psíquic i dissoldre velles realitats.

 

Però, generalment, aquest procés no es produeix de forma automàtica i sense una actuació conscient. La majoria dels pensaments que determinen la nostra vida estan controlats pels nostres patrons emocionals no alliberats, i programats per judicis i prejudicis tant propis com aliens. D’aquesta manera, el nostre esperit no és qui domina, sinó el servidor dels nostres pensaments carregats d’emocions, que poden dominar-nos parcialment.

 

Amb el desenvolupament de la nostra consciencia i la creixent obertura del tercer ull sempre podem dirigir conscientment aquest procés. La nostra força d’imaginació genera aleshores l’energia per complir una idea o un desig. Amb el chakra del cor obert, ara també podem emetre energies curatives i fer curacions a distancia.

 

Al mateix temps tenim accés a tots els plans de la creació que estan darrera de la realitat física. Aquest coneixement ens arriba en forma d'intuïció, mitjançant la clarividència visual, auditiva o tàctil. El que abans potser nomes era una sospita es converteix ara en una percepció nítida.

 

 

funcionament harmònic

 

Tens una mentalitat oberta, habilitats intel·lectuals i bona capacitat de visualització. El teu esperit esta concentrat i a la vegada obert a les veritats místiques. T’adones de que les manifestacions exteriors de les coses son nomes un símil, un símbol en el que un principi espiritual es manifesta en el pla material. Potser també observes de tant en tant que els teus pensaments i idees es compleixen espontàniament.

 

Tens la percepció i el coneixement directe de la realitat. Es desenvolupen les facultats extrasensorials.

 

Perceps el mon d’una altra manera. Has superat àmpliament els límits de la comprensió racional. El teu pensament és hologràfic, integres espontàniament en el procés de coneixement tota la informació que t’arriba dels diferents àmbits de la creació.

 

El mon material s’ha tornat transparent, sense secrets. La teva intuïció i visió interior t’obren el camí cap a tots els plans més subtils de la realitat.

 

 

funcionament inharmònic

 

Tens el cap espès. Ets una persona que viu a través del intel·lecte i la raó. Et manca la visió holística i la capacitat d’integració en una gran relació còsmica. Rebutges el coneixement espiritual per acientífic i irrealista.

 

Intentes influir en les persones o les coses amb la força del pensament per a demostrar el propi poder o satisfer les necessitats personals.

 

Encara que tinguis accés als nivells més subtils de la percepció, no reconeixes el veritable significat de les imatges i informacions rebudes. Aquestes es barregen amb les teves pròpies idees i fantasies, que provenen dels teus patrons emocionals no processats. Aquestes imatges marcades subjectivament poden ser tant dominants que tu les contemples com la única existència, les projectes al mon exterior i perds la referència de la realitat.

 

 

hipofunció

 

 • Per a tu, l'única realitat és el mon exterior visible. La teva vida està determinada pels desitjos materials, necessitats corporals i emocions no reflexives. Els debats intel·lectuals els trobes inútils i estressants. Rebutges les veritats espirituals, ja que per a tu es basen en imaginacions sense sentit que no representen una referència practica. El teu pensament s’orienta bàsicament cap a les opinions predominants.
 • En situacions molt exigents perds fàcilment el cap. Possiblement, també ets molt oblidadís. Les alteracions de la visió son un toc d’atenció per a mirar més cap a l’interior i conèixer que hi ha darrera de la superfície visible.
 • En casos extrems, els teus pensaments seran poc clars, confusos i estaran totalment determinats pels teus patrons emocionals no alliberats.

 

 

purificació i activació

 

Naturalesa:

 • Contemplar el cel nocturn, blau fosc i ple d’estrelles.

 

So:

 • Qualsevol música que tranquil·litzi el teu esperit i l’obri, i que provoqui imatges i sensacions d'amplitud còsmica.
 • A Ajna li correspon la vocal “i”, es canta amb un La de l’escala musical.
 • Repetint el Mantra “Ksham”.

 

Cromoteràpia:

 • Color anyil

 

Gemoteràpia:

 • Lapislàtzuli
 • Safir anyil
 • Sodalita

 

Aromateràpia:

 • Menta
 • Gessamí